Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, mideteamüliniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar büsbütün size özeldir. Ancak yeniden bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç yer var! 1- Puro Seçimi Ben bu ovamda hasetn her saatinde midemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Etme Yurt prodüksiyonı Karayip purolarda midemeden önce nemliliğini yoklama eylemek gerekir. Bu Toscanello midein muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı rutubet oranlarında midemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneyim yönılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi müstelzim yaşamsal bir kural var. Puro sadece lakin sadece kokusuz ateşle yakılır! Puro her hin ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo üzere benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler üzere belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilgi ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde doğru. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken alev puroya dikme ulaşım etmemelidir. Ateşin maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her semtı alya döndüğünde kızartma teamüllemini mebdeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 tabaka eğimle, aleve tam ulaşım etmeyecek şekilde tutun. Bu teamüllemi yaparken bütün ayağın bedel yanması gerektiği midein puroyu aynı zamanda kararlı bir şekilde 360 tabaka döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara bakarak beş altı henüz uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu stil çakmaklar çok takatlidür ve bir tomar doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma teamüllemi doğal alevli çakmaklarla, beş altı hin alabilir. Bu süre size saat kaybı üzere çekmeceükebilir lakin puro dayanç ve himmet ister. 5- İyi Yandığını Kontrolör Etme Şimdi puroyu kesinlikle yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma teamülleminden sonra zıt çevirip suratünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe albeni üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün göl ayağı kıpkırmızı ise yakma teamüllemini mebdearı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her semtı tam yanmamışsa, kısaca bütün göl ayağı kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu munsapınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki değersiz dem henüz çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Belli belirsizçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, bundan sonra puronuz mideime amade. Peki ya siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı mideilmeli. Alacağınız her dem ortada en azından 40 saniye eğlenmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara üzere midemeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı mideimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da sadece hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı midemeye devam ederseniz, puro o kadar ızdıraplaşır ki hiç mideilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara üzere ciğere çekilmez. Esrar rahatçe ağıza doldurulur ve zevk alıcıların dumanla ihtarlmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az ilgi gösterdiğinizin bir teamülaretidir. Sönen puronun küllerini iyice temizleyin. Bunun midein kürdan üzere bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri iyice temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim midetiğim Toscanello midein yeni baştan yakma sorun oluşum etmez. Ancak el prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda yaslılık hissedeceğinizi izhar etmek isterim.

Eğer puro nitelikli bir puro ise 15 yıl hatta henüz uzun bir süre üstelik saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar üzere puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve katiyen şgeri olan 2 kuralı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın havaın hararet değerıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız hava sıcaklığının 16 ila 18 tabaka ortada olduğundan güvenli olmanız gerekiyor. Nesil ortamında bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza ister yoktur. Fakat nasıl şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama havaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir sorun ile muhaliflaşmazsınız. Hıfız havaı sıcaklığında nesep sorun havaın itici bileğil bir tomar hamam olmasıdır. Çünkü saklama havaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile muhaliflaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise saklama havaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir tomar kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette rutubet saklama havaı sıcaklığına bakarak trampa gösterecektir ve bu yüzden bile saklama havaı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir albeni geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta albeni geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama havaının albeni geçirmemesi ve buna rabıtlı olarak da kutu mideindeki rutubet ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak midein anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı katkısızlayacak katiyen albeni geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uygun humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları katiyen albeni geçirmedikleri midein öbür rakiplerine büyük ayrım atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.